Az alábbiakban igyekszünk megválaszolni a leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Amennyiben további információra lenne szüksége, kérjük írjon nekünk, minden esetben 24 órán belül válaszolunk! >>

TARTALOM
.HU domain nevekre vonatkozó információk
 1. Bővebb információ .HU domain név regisztrációról >>
 2. .HU domain név tulajdonos módosítása >>
 3. .HU domain név adminisztrációs személy módosítása >>
 4. .HU domain név átkérés, regisztrátor váltás >>
 5. .HU domain név állapota a bejegyzés, delegálás előtt >>
 6. Felmondás alatt lévő .HU domain név újraregisztrálása >>
 7. Törlés alatt lévő .HU domain név újraregisztrálása >>
 8. Hogyan tudom leellenőrizni egy .HU domain tulajdonosát, vagy a domain regisztrációját? >>
Domain nevekre vonatkozó egyéb információk
 1. Mit jelent a TLD, a ccTLD, és a gTLD? >>
 2. Nemzetközi domain név (gTLD) átkérés, regisztrátor váltás >>
 3. A domain törlése, megszűntetése >>
 4. Mit jelent a sub-domain, vagy aldomain? >>
 5. Az ékezetes domain nevek >>
 6. A domain név kiválasztása >>
 7. Hogyan tudom megrendelni a domain nevem? >>
Általános információk
 1. Mi a névszerver? >>
 2. Mit jelent az e-mail alias? >>
 3. Kiesésmentes szolgáltatóváltás >>
 4. Postafiók beállítások levelezőprogramban >>
 5. Számla kiegyenlítése >>

 

Bővebb információ .HU domain név regisztrációról

A magyar (.HU) domain nevek regisztrációjához minden esetben szükség van igénylőlap kitöltésére, amennyiben a tulajdonos szervezet, aláírási címpéldány másolatra is.

Magánszemély nevére történő igénylés esetén szükséges a személyi igazolvány szám. Amennyiben nem rendelkezik személyi igazolvánnyal, az útlevél számra és nyilatkozat kitöltésére.

A regisztrációs díj tartalmazza a domain név két éves fenntartását is. A harmadik évtől az éves fenntartási díjról küldjük a számlánkat a kölségviselő részére. A regisztrációs időszak végén e-mail címére értesítőt küldünk a domain név lejáratáról.

A hivatalos .HU domain regisztrációs szabályzat itt olvasható >>

IRÁNY A .HU DOMAIN MEGRENDELÉS!

 

.HU domain név tulajdonos módosítása

A .HU domain nevek esetében a tulajdonos módosításhoz szükséges egy igénylőlap, és egy lemondó nyilatkozat kitöltése. Amennyiben a lemondó, vagy a kedvezményezett szervezet, kérjük aláírási címpéldány másolatot is mellékeljen! A tulajdonos módosítást maximum három naptári napon belül, díjmentesen vállaljuk.

Amennyiben csak a kontakt adatokat (cím, telefonszám, e-mail cím), vagy a költségviselőt szeretné módosítani, kérjük írjon nekünk e-mailt!

 

.HU domain név adminisztrációs személy módosítása

Adminisztrációs személy módosításához szükséges az igénylőlap kitöltése a jelenlegi tulajdonos (cégszerű) aláírásával, szervezet esetében egy aláírási címpéldány másolatra is. A módosítást maximum három naptári napon belül, díjmentesen vállaljuk.

Amennyiben csak a kontakt adatokat (cím, telefonszám, e-mail cím), vagy a költségviselőt szeretné módosítani, kérjük írjon nekünk e-mailt!

 

.HU domain név átkérés, regisztrátor váltás

A .HU domain nevek átkéréséhez egy kitöltött igénylőlapra van szükség, szervezet esetében egy aláírási címpéldány másolatra is. Az átkérés három naptári napon belül megtörténik. A regisztrátor váltásért díjat nem számolunk fel, a domain név lejáratakor az esedékes fenntartási díj fizetendő.

 

.HU domain név állapota a bejegyzés, delegálás előtt

A .HU regisztráció elindítása után, amennyiben a névszerverek megfelelően konfigurálva vannak, a domain név technikai használatba adása akár 24 órán belül megtörténik. Ez az úgynevezett "Bejegyzett feltételes használatba" állapot, tehát a delegáció még nem történt meg, a domain regisztráció ellen eljárás indítható, amennyiben jogosulatlan a névhasználat. A .HU domain név feltételes használatban maximum 11 naptári napig marad, ezután "Delegált" állapotba kerül.

 

Felmondás alatt lévő .HU domain név újraregisztrálása, reaktiválása

A .HU domain nevek a felmondást követő 45 napon belül a "Felmondás, név zónából törölve" állapotból, költség nélkül visszahelyezhetőek "Delegált" állapotba, illetve átkérés, regisztrátor váltás indítható rájuk.

 

Törlés alatt lévő .HU domain név újraregisztrálása

A .HU domain nevek a felmondást követő 45. napon átkerülnek "Törlés előtti parkolás" állapotba. Ezt követően a két éves regisztrációs díj megfizetése ellenében helyezhetők csak vissza "Delegált" állapotba. "Törlés előtti parkolás" állapotból a 61. nap délben szabaddá válik a domain név, és bárki számára regisztrálható.

Fogadunk előregisztrációt törlés alatti domain névre, sikertelen regisztráció esetén díjmentes, sikeres delegálás esetén a regisztrációs díjat számlázzuk ki.

Törlés alatt lévő .HU domain nevek listája >>

 

Hogyan tudom leellenőrizni egy .HU domain tulajdonosát, vagy a domain regisztrációját?

A hivatalos nyilvántartó oldalán ellenőrizhető le egy .HU domain név tulajdonosa, illetve a domain állapota is.

Amennyiben a domain név regisztrációja megkezdődött, akkor az ellenőrzés után az "A domain.hu domain név regisztrációja folyamatban van." üzenet jelenik meg.

Mikor egy domain név feltételes használatba adása megtörténik, az üzenet: "A domain.hu domain név állapota: Bejegyzett feltételes használatban".

Ez esetben már megtekinthető a domain név tulajdonosa (a "Domain-igénylő vagy domain-használó"-ra kattintva pontos adatok érhetők el, továbbá megjelenítésre kerül az admin kontakt, a tech kontakt, és a zone kontakt, valamint a domain név regisztrátora is), továbbá névszerver (DNS) információk leellenőrzésre is lehetőség van ("DNS rekord").

Ha a domain már delegált állapotban van az üzenet a következő: "A domain.hu domain név állapota: Bejegyzett".

Törlés előtti parkolás alatt lévő domain név esetén az "A domain.hu domain név állapota: Felmondva" jelenik meg.

.HU domain ellenőrzése, "whois" adatok lekérése >>

 

Mit jelent a TLD, a ccTLD, és a gTLD?

A TLD egy angol rövidítés, Top Level Domain, vagyis legfelső szintű domain név.

A ccTLD (angolul: Country Code Top Level Domain) egy adott ország legfelső szintű domain nevét jelöli (ilyenek például: .HU, .RO, .SK, stb.).

A gTLD (angolul: Generic Top Level Domain) általános, generikus legfelső szintű domain nevek rövidítése (ilyenek például: .COM, .NET, .ORG, .INFO).

 

Nemzetközi domain név (gTLD) átkérés, regisztrátor váltás

A nemzetközi (például: .EU, .COM, .NET, .INFO) domain nevek regisztrátor váltásához úgynevezett autentikációs kód szükséges. Ezt a jelenlegi szolgáltatójától tudja igényelni. Az autentikációs kód birtokában Ön e-mailben tudja kezdeményezni cégünknél az átkérést, regisztrátor váltást. A legtöbb domain névnél, a regisztrátor váltás megkezdése után, a regisztrációnál megadott adminisztrációs e-mail címre érkezik egy levél, melyben megküldik az átkéréshez szükséges visszaigazoló linket.

 

A domain törlése, megszűntetése

A .HU domain neveket a tulajdonosa bármikor felmodhatja, elegendő a regisztrátornak küldött e-mailben jelezni a felmondási szándékot. Nemzetközi, és külföldi domain neveknél, csak a domain "lejáratakor" lehetséges a felmondás. Amennyiben meg szeretné szüntetni domain nevét a már meghosszabbított periódus közben, javasoljuk a névszerverek törlését, így a domainhez tartozó honlap, és a levelezés is leáll.

 

Mit jelent a subdomain, vagy aldomain?

A domain név alatt bejegyzett tartomány. Például a www.domman.hu névhez tartozó subdomain a www.manager.domman.hu, vagy www.webmail.domman.hu.

 

Az ékezetes domain nevek

Ékezetes domain nevek valójában nem léteznek a számítógépek közötti kommunikációban, kódolással fordítják át a megfelelő programok az ékezetes karaktereket. A kódolt domain nevek első négy karaktere minden esetben xn--, például a cégnév.hu domain név  így néz ki: xn--cgnv-bpac.hu.

Ékezetes domain neveket nem minden program képes kezelni ezért levelezéshez nem javasoljuk az ékezetes domain használatát. A leggyakrabban használt böngészők (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome) már gond nélkül átfordítják az ékezetes karaktereket.

 

Mi a névszerver?

A névszerver, más néven DNS (Domain Name System) a böngésző címsorába beírt domain nevet fordítja IP címekké. Minden domain névnek rendelkeznie kell névszerverrel, melynek úgynevezett rekordjai (például: MX rekord, A rekord) megmutatják hol található a domain névhez tartozó honlap tartalma, vagy mely szerveren van a levelezés. Egy domain névhez több névszerver is tartozik (elsődleges névszerver, másodlagos névszerver).

.HU domain nevek regisztrációjához, vagy módosításához a névszerverek megfelelő konfigurációjára van szükség. Ennek hiányában nem végezhető el sem a módosítás, sem a regisztráció. Amennyiben a névszerver szolgáltatást nem cégünktől rendeli meg, kérjük erre figyeljen!

Névszerverek technikai ellenőrzése >>

 

Mit jelent az e-mail alias?

Az e-mail alias tulajdonképpen levelek továbbítására szolgáló e-mail cím. Tárhely nem tartozik hozzá, így az erre a címre érkező levelek egy másik postafiókba kerülnek továbbításra.

 

A domain név kiválasztása

Amennyiben nem biztos abban, mennyire megfelelő az Ön által kiválasztott domain név, segítünk Önnek a döntésben. Domain név javaslat szolgáltatásunkkal igyekszünk minden kérdésére a lehető leghamarabb válaszolni.

 

Hogyan tudom megrendelni a domain nevem?

Honlapunkon minden domain név információs oldala alján talál egy megrendelő űrlapot. Ezt kitöltve eljuttathatja nekünk a domain igényét. Ezután kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot, e-mailben számlát, és igénylőlapot is küldenek, ha szükséges.

Megrendelését elküldheti nekünk e-mailben, vagy jelezheti igényét akár telefonon keresztül is. Kollégáink ez esetben is tájékoztatják a részletekről, megrendelőlapot, és számlát küldenek.

 

Kiesésmentes szolgáltatóváltás

Amennyiben a meglévő domain nevéhez tárhely, és e-mail cím is tartozik, garantáljuk a kiesésmentes váltást. A domain név átkérését csak azután indítjuk el, hogy a szerverünkön megtörtént a konfiguráció. A tárhelyhez minden esetben teszt URL-t biztosítunk, így Ön le tudja ellenőrizni honlapja megfelelő, gyors működését. Kérjük vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik részletesen tájékoztatják a teendőkről.

Tárhely, levelezés, domain szolgáltatóváltás >>

 

Postafiók beállítások levelezőprogramban

A következők alapján tudja beállítani a levelezőprogramjában a postafiókot.

Felhasználónév: A teljes e-mail cím

Kiszolgálóadatok:
POP3: 
saturn.intelliweb.hu (Port: 995, SSL használata szükséges)
SMTP: saturn.intelliweb.hu (Port: 465, SSL használata szükséges)
IMAP: saturn.intelliweb.hu (Port: 993, SSL használata szükséges)

Biztonságos jelszó hitelesítés (SPA) használata: Nem

Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel: Igen

A bejövő levelek kiszolgálójával azonos beállítások használata: Igen

Postafiók beállításai segédlet Thunderbird és Outlook levelezőprogramokban >>

Amennyiben a fentiek alapján nem sikerülne beállítania a postafiókját, kérjük hívjon minket telefonon, lépésenként végigvesszük Önnel a beállításokat!

 

Számla kiegyenlítése

Számlánkat az alábbi bankszámlaszámra indított utalással tudja a legegyszerűbben kiegyenlíteni.

Kedvezményezett neve: Intelliweb Kft.

Bankszámlaszám: 10402427-50526750-75531005 (K&H)
IBAN:  HU93 1040 2427 5052 6750 7553 1005
SWIFT:  OKHBHUHB

A közlemény rovatban kérjük tüntesse fel a számla sorszámát!

 

Kérdés esetén kollégáink örömmel állnak rendelkezésére.